dilluns, 2 de juny del 2008

Traummaschine a la Llotgeta


El dissabte 31 de maig van actuar a la Llotgeta d'Amorós el grup de rock avançat Traummaschine d'Albaida. El concert va començar a les 20.30h i va estar presentat per Paco Company que en feia també de promotor. Com a mostra, ací teniu dues fotos:

diumenge, 6 d’abril del 2008

S'edita la peça musical Vocabularis-Amorós de R. Garcia

L'IEVA presenta el treball discogràfic que porta el nom d’ALBARIS-I.Este CD és el primer d’una col·lecció de cds de música valldalbaidina que s’ha realitzat gràcies a l’important recolzament de la Caixa d’Ontinyent, que ens ha fet un espai dins de la seua col·lecció discogràfica. Cal destacar la peça que composà el músic i director d'aquest CD, Ramon Garcia, per l'exposició d'Amorós "Vocabularis" en la LLotgeta de València el 2003 i que ha volgut que ara hi estiguera present.

dissabte, 15 de març del 2008

Tallers d'art per a l'alumnat d'Infantil

Els dies 27, 28 i 29 de febrer, tot l'alumnat d'Infantil del CEIP Elias Tormo d'Albaida van visitat l'Espai d'Art la Llotgeta d'Amorós, on realitzaren diversos tallers. Es tracta d'un projecte educatiu que comença a l'escola amb el material que va editar el grup de mestres d'Infantil Xucurruc i l'artista Amorós. El material és un llibre d'hàbits (mireu en aquest bloc la referència que hi ha més avall) amb el qual els xiquets i les xiquetes es familiaritzen i treballen els hàbits i els valors més importants i necessaris en la seua etapa d'aprenentatge. Aprofitant aquest projecte, l'alumnat de tres anys va dedicar tota la primera quinzena de març a treballar l'art plàstic amd diverses tècniques, com ara el collage, les ceres, retoladors, etc. i, fins i tot, van treballar l'escultura amb plastilines, fils de cotó, fils d'alumini. Els xiquets i les xiquetes van crear les seues pròpies obres d'art després de veure les obres de pintura, gravat o escultures d'Amorós. A la classe també van estar veient altres artistes plàstics com Andy Warhol, Picasso, etc. En aquestes fotos, fetes per la mestra Llúcia Mahiques, hi ha una xicoteta mostra del resulta d'aquests artistes en potència.

Els xiquets d'Infantil en el taller d'Amorós







dilluns, 18 de febrer del 2008

Presentació de la XXI Trobada d'Escoles en Valencià

El divendres 14 de febrer es va fer la presentació de la XXI Trobada d'Escoles en Valencià que enguany se celebrerarà a la ciutat d'Albaida el dissabte 19 d'abril. L'acte es va realitzar al cinema Odeon d'aquesta ciutat a les 19.30h i hi van assistir representants polítics i membres de tots els col·lectius educatius de la Vall d'Albaida per veure l'espectacle que donaria el punt de partida per a la celebració de la Trobada.
La presentació fou espectacular i, com deien tots els assitents, mai s'havia fet res paregut. En primer lloc hi hagué una cercavila de xirimiters que eixí de la Plaça Major, on recolliren les autoritats. Arribaren al cinema Odeon i allà començà l'espectacle: Un personatge, un tant estrany entrà al cinema mentre xiquets i xiquetes jugaven a jocs populars damunt l'escenari. Aquest personatge arribà després de 800 anys per veure com estava aquella terra que ell mateix conquerí i que tant estimà. Sí, En Jaume I pujà sigilosament a l'escenari i després de presentar-se i convèncer els xiquets de la seua personalitat, començà un diàleg estre tots, xiquets i Rei. En Jaume anava preguntant i els xiquets anaven contant-li què havia passat des que ell ja no hi era. Un breu repàs per la nostra història, tractant aspectes social, polítics, culturals, artístics, etc. S'hi feu un repàs literari amb la lectura de fragments d'obres importants de la nostra Literatura: Ramon LLull, Ausiàs March, Roís de Corella, Joanot Martorell, B. C. Aribau, etc. acompany per música de corda en directe, audiovisuals que anaren agilitzant dades i fets d'èpoques com el segle XIV i els segles que tradicionalment s'han anomentat de la Decadència (S. XVI,XVII, XVIII). Cal destacar l'audiovisual del segle XX, amb imatges reals de la guerra del 36 i de la postguerra amb el dictador Franco. Hi hagueren moments més ensuals com fou el ball a la manera d'un tango en la cançó dels Amants de Vicent Andrés Estellés interpretada per Ovidi Montllor. Finalment, i arribats a l'època actual,els xiquets presentaren el logotip de la trobada "Palauet" i la foto sorpresa que havien preparat: una composició de totes les fotos dels xiquets i les xiquetes escolartizats i que donaven forma al logotip. Els xiquets i les xiquetes convidaren Jaume I a veure l'espectacle de la trobada que venia tot seguit, la cançó i la coreografia. Jaume I s'hi quedà, però abans feu una mena de reflexió de tot allòq ue lihavia semblat aquest 800 anys de la Nostra Història. La segona part de l'espectacle era la presentació de la cançó de la Trobada d'enguany i la coreografia. Fou espectacular: llums, música, colors, vestuari, interpretetació o dança, etc. En definitiva, molta emoció.

dissabte, 2 de febrer del 2008

Llibre d'hàbits

Ara fa just un any (en febrer del 2006) que va eixir a la llum el llibre Ser, fer, pensar, conviure,... a l'escola del grup Xucurruc i il·lustrat per Amorós.
Aquest llibre va eixir de la necessitat d’un grup de mestres d’educació infantil d’informar i d’implicar les famílies en la manera com enfoquem les normes de convivència que ens ajuden tant a l’aula com a casa. Aquest grup pensa que conviure és donar importància a verbs com compartir, cooperar, responsabilitzar-se de les pròpies accions, construir cooperativament, solidaritzar-se, etc. En la foto, membre del grup Xucurruc i Amorós en l'exposició del projecte a Alcoi al centre Ovidi Monllor.

Ara podeu consultar-lo en la pàgina web ser, fer, pensar, conviure, ... a l'escola que a més del llibre integre té una part dedicada a la proposta didàctica, i properament serà traduïda a diferents idiomes: castellà, francés, italià, anglès i portugués (de moment). Cal dir que ha estat seleccionada per rebre una ajuda de la Conselleria d’Educació a la creació de continguts digitals. En la fot, dues imatges del llibre: l aportada i una pàgina interior.

dissabte, 5 de gener del 2008

escultures més recents

Aquesta és del 2006


Aquestes escultures són les més actuals, però podeu consultar là pàgina web d'Amorós i veure'n més.

la llotgeta

la llotgeta
cireres